Oldalak

2010. június 6., vasárnap

Rozmaringos pácolt kecskesajt

Apukám múlt héten hozott Erdélyből egy akkora kecskesajtot, mint egy görögdinnye, el is osztottuk egymás között családiasan, mindenkinek jutott bőven. Ma egy részéből hát, hogy emeljem az élvezeti értékét, lilahagymás, rozmaringos, rózsaborsos pácolt kecskesajtot készítettem, ami minél tovább pácolódik a különféle ízesítőivel, annál fantasztikusabb lesz.
Hozzávalók
fél kiló natúr, félkemény kecskesajt
1 fej fokhagyma
2 lilahagyma
friss rozmaring
egész rózsabors
tengeri só
extra szűz olivaolaj
Elkészítés
Vegyünk egy jól záródó, formás befőttesüveget. A kecskesajtot kockázzuk fel, hanem elég sós, sózzuk meg, a fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg, a lilhagymát karikázzuk fel, a rozmaringágakról húzzuk le a levélkéket. Ezután kezdjük rétegesen megtölteni a befőttesüveget. Legalulra egy réteg lilahagymakarika kerüljön, aztán egy réteg kecskesajt jön, amit megszórunk rozmaringlevelekkel és a rózsaszín borssal, közé pedig fokhagymagerezdeket teszünk. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg megtelik az üveg. Végül az egészet felöntjük a zöldarany olivaolajjal, amíg teljesen ellepi a fúszeres sajtkockákat. Légmentesen lezárva a hűtőbe tesszük pácolódni, és bár rettentően csábító látvány a lilahagymás, rózsabors-gyöngyös, rozmaringos sajt, pár napig fogjuk vissza magunkat, mert annál finomabb lesz, amikor pirítóskenyérrel megkóstoljuk.

0 komment:

Megjegyzés küldése