Oldalak

2010. június 3., csütörtök

Pesto

Mi is lehet nagyobb élvezett egy bazsalikom-imádónak, mint a genovai pesto telis-tele friss bazsalikommal?
Hozzávalók
2 marék friss bazsalikomlevél
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál fenyőmag
1 marék reszelt parmezán
olivaolaj
tengeri só
Elkészítés
Aprítsuk fel a bazsalikomot és a fokhagymát, és dobjuk a fenyőmaggal együtt egy mixerbe. A keverés közben óvatosan csurgassunk bele annyi olivaolajat, hogy sűrű pestót..., akarom írni pasztát kapjunk és sózzuk ízlésünk szerint. Egy tálba öntve adjuk hozzá a reszelt parmezánt és keverjük jól át.
Ehetjük főtt penne tésztával, sült húsok mellé ízesítőnek, de bruschettán is - az olaszok olivaolajon pirított kenyérkéjén - isteni finom.


0 komment:

Megjegyzés küldése