Oldalak

2010. május 15., szombat

Spenótos, ricottás palacsinta mascarponés öntettel

Egy kedves fórumos társamtól kaptam ezt a receptet, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
sós palacsinta
ricotta
friss, leveles spenót
fokhagyma
tengeri só
frissen őrölt színes bors

egy doboz mascarpone
egy-másfél dl tejszín
kevés natúr sűrített paradicsom
dióbél
Elkészítés
A töltelékhez a spenótot vajon addig dinszteljük, amíg összeesik, közben zúzott fokhagymával, őrölt színes borssal és sóval ízesítjük, és elkeverjük a ricottával. Ha kell, kevés mascarponéval krémesítjük.
Az öntethez a mascarponét összefőzzük a tejszínnel és leheletnyi sűrített paradicsommal, épp csak annyival, hogy gusztusos, rózsaszínes színt kapjon.
A sós palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, háromszögletűre hajtjuk, és leöntjük a mascarponés öntettel. A tetejét vágott-pirított dióval díszítjük.

0 komment:

Megjegyzés küldése