Oldalak

2010. május 9., vasárnap

Spárga újhagymával és zöldborsós jázmin rizzsel

Hozzávalók
1 köteg friss spárga, ízlés szerint fehér vagy zöld
1 köteg újhagyma
10 dkg zsenge zöldborsó megtisztítva
1 csésze jázminrizs
1,5 dl tejszín
parmezán sajt
vaj
cukor
tengeri só
Elkészítés
A megtisztított spárgát sós és kevés cukorral édesített, lobogó vízbe dobjuk 3 percre, majd szűrőkanállal kiszedjük. A főtt spárgát és az újhagymát is egyforma kb. 4 centis darabokra vágjuk, és egy serpenyőben vajon addig forgatjuk, amíg az újhagyma is megdinsztelődik. Felöntjük tejszínnel, és hagyjuk egy kicsit besűrűsödni, a tetejére parmezánt reszelünk, és a zöldborsós jázminrizzsel tálaljuk.

0 komment:

Megjegyzés küldése