Oldalak

2010. május 9., vasárnap

Itt a sprágaszezon

Tavasszal alig várom, hogy megjelenjen a spárga, ez a fenséges zöldség, és bár termeszteni nem fogom, mert igen munkaigényes, minden elismerésem azoké, akik mégis megtermelik, mert nagyon-nagyon szeretem, így amikor szezonja van, többször is eszünk egy héten spárgát.
Én a fehéret szeretem jobban, vállalva azt is, hogy ellentében a zöldspárgával, bizony meg kell pucolni. Vegyünk nyugodtan vastagabbat, ha figyelünk arra. hogy friss, ropogós legyen, és nem repedezett, biztos, hogy nem lesz fás.
Régebben a spárga kifejezetten drága zöldség volt, manapság szerencsére pár száz forintért vehetünk egy köteggel, és élvezhetjük különleges ízét.
A zöldségek királyának is nevezett asparagusban található kálium, kálcium és foszfor, A, B1, B2 és C vitamin és 10 dkg főtt spárgában mindössze 13 kilókalória található. A két spárgás receptet ugyan nem tudom ajánlani fogyókúrázáshoz, viszont mindkettő mennyei fogás.


0 komment:

Megjegyzés küldése