Oldalak

2010. május 7., péntek

Terülj, terülj asztalkám a kertből

A kert és a gasztronómia összefonódik az életemmel és az ételemmel.
A kertben termett zöldségek, fűszerek és gyümölcsök megannyi variációt kínálnak az asztalunkra, hiszen ahogy sorban érnek be tavasztól kezdve a kerti év során, úgy változnak a lehetőségeink a finomabbnál finomabb ételek elkészítésére.
A sokasodó bejegyzések végigvezetnek majd egy kert életén, alakulásán kora tavasztól késő őszig, sok-sok zöldséges és gyümölcsös receptet is kínálva az éppen aktuális idénytermésekből.
Ez a blog tehát egy kertészeti kalendárium és gasztroutazás egyben a kert ajándékainak sokszínű és sokízű világába.
Mindenkit szeretettel várok, tartsatok velem!

3 komment:

Névtelen írta...

Volt egyszer egy kertem, egy esztendőn keresztül, a zöldség növények "embrió" állapotától a "halálukig", azaz amig felnöttek, leszedtem, és valamilyen formában /befőtt, savanyúság, leves, fózelék, köret/ az asztalunkra kerültek. Izük, aromájuk fenséges volt, nem is hasonlított a piacon vettekhez!
Egy nyáron át tartott, mert egy szerelemhez kapcsolódott, aminek "lombhulláskor" vége lett.
"Őt" már rég elfeledtem, de a kert adta élmények
örökre megmarad......

Névtelen írta...

Veled tartok, hű olvasód leszek és nagyon drukkolok Neked!

Zsazsa írta...

Köszönöm a biztatást, örülök, ha velem tartassz :-)

Megjegyzés küldése