Oldalak

2010. május 16., vasárnap

Eperhab kehelyben

Hozzávalók
fél kg friss eper
20 dkg porcukor
2 teáskanál házi vaníláscukor
5 tojás fehérje
díszítésnek pár egész eperszem
és néhány friss citromfű levél
Elkészítés
Az epret jól megmossuk, és feldaraboljuk. A tojásfehérjékkel és a cukorral együtt turmix vagy robotgépbe tesszük. Rászórjuk a házi vaníliáscukrot is, aminek készítése nagyon egyszerű és mindenkinek ajánlom. Ehhez egy zárható üvegbe cukrot öntünk és beleszúrunk egy hosszában bevágott bourbon vaníliarudat.  Pár nap alatt átveszi a cukor a vanília fenséges aromáját, és sokkal intenzívebb lesz, mint a zacskós vaníliáscukor.  A hozzávalókat kemény habbá dolgozzuk és üvegkehelybe adagolva jégbehűtjük. A tetejét eperdarabkákkal és citromfű levélkékkel díszítjük.

0 komment:

Megjegyzés küldése