Oldalak

2010. május 16., vasárnap

Eper a május királynője

Csodálatos gyümölcs az eper, színével és aromájával különleges helyet foglal el a gasztronómiában, azáltal, hogy minden menüsort egyedivé, elegánssá tesz. Egy pohár jéghideg száraz pezsgőbe merítve kiteljesedik a zamata, nagyon finom aperitifnek is. A kertből frissen szedett eper ízét úgy élvezhetjük a leginkább, ha megszórjuk egy kis porcukorral, és néhány mentalevéllel behűtve tálaljuk, de számtalan mennyei desszertet is készíthetünk belőle.  Az eper értékét csodás színe, rendkívül aromás, lédús íze, fenséges illata mellett gazdag vitamin- és ásvnyianyag-tartalma adja. Ez nagyon fontos tavasszal, amikor vitamin-háztartásunk kiürült. Már napi 15 dkg eper elfogyasztása fedezi egy felnőtt napi C-vitamin-szükségletét.

1 komment:

Névtelen írta...

Először a kedvencem "Pretty women"-ben láttam ezt az izgalmas íz társítást! Azóta is készülők megkostólni, de! ma lesz napja ebben a zord novemberi időben /2010 május 18/, hogy egy életem - egy halálom - kipróbálom! :)))

Megjegyzés küldése