Oldalak

2010. augusztus 1., vasárnap

A mi paradicsomi kertünk

Veteményesünkben idén a paradicsom kapta a főszerepet. Már márciusban elvetettük a különböző fajták magjait, amik között volt fürtös, koktél, tojásalakú és sárga fürtös is. Ahogy kibújtak a magoncok, féltően gondoztuk őket, és időben szétpalántáztuk, hadd erősödjenek, és szétágazhasson a gyökerük is. Május elején pedig kiültettük őket a kertbe a tápanyaggal dúsított földbe, hogy érlelhessék zamatos termésüket. Megtámasztottuk őket karóval, hogy ne törhesse le a szárukat a vihar, és locsoltuk gyűjtött esővízzel a hőségben.
Nos, mondhatom, hogy munkánk gyümölcse szó szerint is beérett, sőt érik folyamatosan. A kertben töltött reggelek legszebb pillanata, amikor megnézhetem a veteményesben, melyik tövön mennyit fejlődtek a paradicsomjaink, és leszedhetem az érett terméseket, hogy csodás zamatukkal kísérjék a reggelinket.
Sok termésünk lesz, annyira, hogy be is tudok majd főzni belőle, mégpedig egy fűszeres chutney-ra gondoltam, hogy lányaim, akik külföldön élnek is élvezhessék majd ősszel a saját termesztésű paradicsomjaink mennyei ízét.

0 komment:

Megjegyzés küldése