Oldalak

2010. július 15., csütörtök

Gazpacho

A nyári kánikulában napok óta hűs, frissítő gazpachora vágyom. Egyáltalán nem csodálkozom, hogy a spanyolok kitalálták ezt a főleg paradicsomból álló,  és zöldségekkel ízesített hideg levest, azon meg fóleg nem, hogy világhírű étel lett. Valóságos áldás a meleg napokon!
Hozzávalók
7 nagy paradicsom
1 uborka
4 zöld húsú paprika
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olivaolaj
1 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál vágott petrezselyem
1 evőkanál vágott zellerlevél
tengeri só
frissen őrölt bors
Elkészítés
A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, húsát kis kockákra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, a paprikát kimagozzuk, és mindkettőt a paradicsomhoz hasonló kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felkarikázzuk.
A kockákra vágott zöldségekből a paradicsom kivételével félreteszünk 4 evőkanálnyit, a többi zöldséget mixerben péppé zúzzuk. A pépet leveses tálba öntjük, összekeverjük az olivaolajjal, a balzsamecettel, a petrezselyemmel, a zellerrel, sóval, borssal ízesítjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű levest kapjunk. A levest legalább 3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt belekeverjük a félretett zöldségkockákat, és tányérokba szedve kínáljuk.

0 komment:

Megjegyzés küldése